Zee & Wind
Zee & Wind

Omgeving Zee en Wind huisjes op Terschelling

Zee en Wind is gevestigd in Oosterend; meest oostelijke dorp op het eiland Terschelling. Dit dorp is het eerste Waddengoud dorp van Nederland. Uiteraard zijn de boerderijen van Zee & Wind met dit keurmerk bekroond.

Oosterend is een van de meest unieke plekken op het eiland omdat het dorp het dichtst bij het natuurgebied de Boschplaat ligt. Als je van de natuur wilt genieten op Terschelling dan is Oosterend de beste plek. De Boschplaat is gekwalificeerd als Europees Natuurreservaat en maakt ook deel uit van het Wereld Erfgoedlijst samen met de waddenzee. Het wad is een unieke plek waar de natuur elke moment weer anders is. De seizoenen, het weer, eb en vloed hebben allen invloed op dit unieke stukje van Nederland.

Op Terschelling wordt Oosterend wel, mede door de afgelegen ligging, Egypte genoemd. Oosterend is een klein en gemoedelijk dorp met karakteristieke boerderijen en veel natuur.

De rest van Terschelling

Terschelling is een eiland waar u naar hartelust kunt ontspannen, wandelen, fietsen, heerlijk zonnen op het breedste strand, genieten van alle flora en fauna in de polder, het wad of bos. Bezoek onze gezellige dorpjes of zie hoe de boten onze natuurlijke haven in en uit varen. Op het eiland worden ook veel evennementen georganiseerd zoals het Oerol festival, de Fjoertoer en de Berenloop.